Aké riadenie vyhovuje vašim potrebám?

Pre vodičov, ktorí strávia veľa času na cestách, môže byť automatizované riadenie lepšou voľbou pretože jazda sa stáva jednoduchšou. Avšak, ak ste osobou, ktorá má rada pocit kontroly alebo si chce vychutnať zážitok z jazdy naplno, potom je pravdepodobné, že manuál je pre vás ideálnejšia voľba.

Čo všetko o ňom viete

Nákup auta so sebou prináša veľmi veľa otázok, na ktoré sa vám nepodarí vždy získať celkom jasnú odpoveď. V mnohých prípadoch nastáva podobná dilema aj vtedy, keď si neviete vybrať medzi naftovým alebo benzínovým motorom. Rovnako náročné to môže byť aj pri automatoch a manuálnom riadení. Musíte mať skutočne dobrý pohľad na všetky dôležité faktory, aby ste sa pri tejto voľbe rozhodli naozaj dobre.

Rozhodnutie o tradičnej a manuálnej prevodovke nie je však len o riadení a ovládaní auta. Pri klasickom manuálnom riadení ste zodpovední za všetky stupne riadenia vy, v prípade automatov sa to môže meniť. Vybrať si môžete úplne nový model, alebo je vám plne k dispozícií ponuka ojazdených áut, na ktorom mohla byť už ale vykonaná úprava v podobe kvalitného repasu servoriadenia. S nami sa môžete pozrieť na všetky dôležité faktory, ktoré vás pri tomto výbere môžu ovplyvňovať.

Automatická prevodovka

Autá, ktoré sú vybavené takýmto systémom bývajú samozrejme o niečo drahšie. Podobne na tom môžu byť aj náklady na opravu prevodoviek tohto typu. Riadenie je však jednoduchšie. Zmena prevodových stupňov je plynulá a efektívnejšie sa zvyšuje rýchlosť vášho vozidla. Aj vďaka tomu nie je nutné meniť prevod až tak často.

Manuálne riadenie

Najdôležitejšie je, že manuálna prevodovka poskytuje vodičom možnosť plnej kontroly pri zrýchľovaní a riadení auta. Tiež to ale znamená, že výkon motorového vozidla závisí od zručnosti šoféra. K tým ďalším faktorom sa radí:

  • nižšia nákupná cena vozidla
  • väčšie zapojenie ovládačov do procesu riadenia
  • životnosť prevodovky závisí od jazdných vlastností vodiča
  • oprava manuálnych prevodoviek je lacnejšia

Niektorí výrobcovia sa snažia trh obohatiť aj špeciálnou úpravou vozidla s poloautomatickým riadením. Tiež nezabudnite, že rôzne značky majú pre tieto systémy iné pomenovanie, na čo si dajte pri výbere vozidla pozor. Ak sa s týmito informáciami vyberiete do predajne, mali by ste byť o niečo viac pripravení na správnu kúpu toho najideálnejšieho vozidla, ktoré poslúži vašim potrebám najlepšie.

Zdroj: http://www.tirshop.sk/www-webareal-sk-tirshop/eshop/4-1-REPASOVANE-DIELY/394-2-SERVORIADENIA

Zdroj fotografie v článku: cloudfront.net

Zdroj titulnej fotografie: rootedinrights.org

[TheChamp-Sharing]

„Našli ste chybu v texte? Vyznačte chybnú časť textu a stlačte CTRL+ENTER. Ďakujeme“

0 komentárov

Leave a reply

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov stránky prepriemysel.sk je bez predchádzajúceho písomného súhlasu prepriemysel.sk porušením autorského zákona.

 Ochrana osobných údajov | O nás | Kontakt | Cenník

“.

Log in with your credentials

Forgot your details?